FAQ isoleren met EPS isolatie parels

  • Bespaar tot €600 per jaar
  • Binnen 4 jaar terug verdiend
  • Nu met hoge subsidie
Ik wil een (gratis) offerte

FAQ isoleren met EPS isolatie parels

Er zijn verschillende redenen om je huis te isoleren, namelijk:

  1. Energiebesparing: Met isolatie kun je warmteverlies in de winter en warmtewinst in de zomer verminderen. Dit betekent dat je minder energie nodig hebt om je huis te verwarmen of te koelen, wat leidt tot een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot.

  2. Comfort: Isolatie zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat. In de winter blijft het warmer en in de zomer blijft het koeler. Dit zorgt voor een aangenamere leefomgeving.

  3. Geluidsisolatie: Goede isolatie kan geluid van buitenaf verminderen, wat bijdraagt aan een rustiger binnenmilieu.

  4. Woningwaarde: Een goed geïsoleerd huis is aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan de waarde van je woning verhogen.

  5. Voldoen aan de normen: Voor kantoorpanden is vanaf 1 januari 2023 het energielabel C verplicht!

Kortom, het isoleren van je huis heeft vele voordelen voor zowel je portemonnee als het milieu.

Isolatie parels zijn kleine balletjes piepschuim, of officieel genoemd Expanded Polystyreen (EPS). De EPS isolatie parels bestaan voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit stilstaande lucht. EPS is zeer licht, en heeft zeer goede isolerende eigenschappen. EPS is zeer goed bestand tegen vocht.

Aan het gebruik van EPS parels als isolatiemateriaal kleven een aantal voordelen. De kleine EPS parels kunnen zeer goed op moeilijk bereikbare plekken in de spouwmuur komen.

Bij gebruik van isolatie parels in de spouw muur, kan de levensduur van de isolatie parels wel 100 jaar bereiken.

Nee EPS isolatie parels zijn niet gevaarlijk.

Helaas zijn EPS parels niet milieuvriendelijk omdat het uit kunststof verkregen is. Maar EPS isolatie parels zijn volledig recyclebaar en niet schadelijk voor de gezondheid. Daarbij word er maar heel weinig EPS gebruikt aangezien EPS parels voor 98% uit lucht bestaan. En de voordelen van het isoleren van een woning met EPS isolatie parels, zorgen wel voor een flinke besparing in gas of elektriciteit. Als je bedenkt dat EPS isolatie parels wel 100 jaar mee gaan, dan zorgen ze wel voor een beter milieu.

Ja zekers

Van de verschillende soorten spouwmuurisolaties zijn EPS isolatie parels de meest vochtbestendige. EPS isolatie parels zijn hierdoor ook goed bestand tegen schimmels en rot. EPS isolatie parels blijven als toegepast isolatiemateriaal damp-open (ademend). Dat betekent dat vocht die zich in de spouwmuur bevindt, toch kan verdampen. Damp-open is zeer belangrijk om vochtproblemen en schimmels in huis te voorkomen.

Ja: EPS isolatie parels zijn ademend en nemen geen vocht op.

Een van de belangrijkste reden voor om voor EPS isolatie parels te kiezen, is juist vanwege de dampdoorlatende eigenschappen. De EPS isolatie parels zijn ademend en nemen geen vocht op. Hierdoor weet je dat je geen vochtproblemen krijgt in je spouwmuur of woning.

De EPS isolatie parels die worden verlijmt met een duurzame lijm. De ISOplusfixx is speciaal ontwikkeld voor het isoleren van spouwmuren.

De lambda-waarde geeft aan wat de warmtegeleidbaarheid is van (isolatie) materiaal. Hoe hoger de lambda-waarde is, hoe beter het materiaal de warmte geleid. En dus sneller warmte verliest. Materiaal met een hoge lambda-waarde isoleert dus minder goed.

De meeste isolatiematerialen zoals EPS isolatie parels zijn licht en bestaan voor 98% uit lucht en hebben een lagere lambda-waarde.

De meeste gespecialiseerde bedrijven beschikken over aanhangers met daarin inblaasmachines. De isoleerder die uw spouwmuur komt vullen, boort vooraf op bepaalde plaatsen kleine gaatjes in de voegen van de spouwmuur. Daarna vult de isoleerder de ruimte in de spouwmuur totdat hij merkt dat er in dat gedeelte geen EPS parels meer passen. Daarna wordt de spouwmuur via het volgende boorgat verder gevuld.

De boorgaten in de voeg worden na het isoleren weer dicht gevoegd. De kleine EPS parels kleven aan elkaar door middel van een lijm.

Isoleren met grafiet houdt in dat er grafietdeeltjes worden toegevoegd aan isolatiemateriaal om de warmtegeleiding te verminderen en daarmee de isolatiewaarde te verhogen. Grafiet is een uitstekende warmtegeleider, maar het is ook een goede stralingsabsorbeerder en -reflecteerder. Daarom wordt grafiet toegevoegd aan isolatiemateriaal om de warmtestraling te verminderen en de thermische isolatieprestaties te verbeteren.

Isolatiematerialen met grafiet worden vaak gebruikt in toepassingen waar hoge thermische prestaties vereist zijn, zoals bijvoorbeeld in de bouwsector voor isolatie van muren, vloeren en daken. Grafiet kan worden toegevoegd aan verschillende soorten isolatiematerialen, zoals polystyreen, polyurethaan, glaswol en steenwol.

De voordelen van isoleren met grafiet zijn onder andere:

  1. Hogere isolatiewaarde: De grafietdeeltjes in het isolatiemateriaal verminderen de warmtegeleiding en verbeteren daarmee de isolatiewaarde van het materiaal.

  2. Dunner isolatiemateriaal: Isolatiemateriaal met grafiet kan dezelfde thermische prestaties bieden als traditionele isolatiematerialen, maar met een dunnere laag, waardoor ruimte bespaard kan worden.

  3. Betere weerstand tegen stralingswarmte: De toevoeging van grafiet verbetert de weerstand tegen stralingswarmte, wat vooral nuttig is bij hoge temperaturen.

  4. Milieuvriendelijk: Grafiet is een natuurlijk mineraal en kan worden gerecycled. Bovendien kan de hogere isolatiewaarde van het materiaal helpen om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd.

Het isoleren met grafiet kan echter duurder zijn dan traditionele isolatiematerialen en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het isolatiemateriaal voldoet aan de geldende regelgeving en normen.

WARM IN DE WINTER, KOEL IN DE ZOMER.