FAQ isoleren met EPS isolatie parels

  • Bespaar tot €600 per jaar
  • Binnen 4 jaar terug verdiend
  • Nu met hoge subsidie
Ik wil een (gratis) offerte

FAQ isoleren met EPS isolatie parels

Isolatie parels zijn kleine balletjes piepschuim, of officieel genoemd Expanded Polystyreen (EPS). De EPS isolatie parels bestaan voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit stilstaande lucht. EPS is zeer licht, en heeft zeer goede isolerende eigenschappen. EPS is zeer goed bestand tegen vocht.

Aan het gebruik van EPS parels als isolatiemateriaal kleven een aantal voordelen. De kleine EPS parels kunnen zeer goed op moeilijk bereikbare plekken in de spouwmuur komen.

Bij gebruik van isolatie parels in de spouw muur, kan de levensduur van de isolatie parels wel 100 jaar bereiken.

Nee EPS isolatie parels zijn niet gevaarlijk.

Helaas zijn EPS parels niet milieuvriendelijk omdat het uit kunststof verkregen is. Maar EPS isolatie parels zijn volledig recyclebaar en niet schadelijk voor de gezondheid. Daarbij word er maar heel weinig EPS gebruikt aangezien EPS parels voor 98% uit lucht bestaan. En de voordelen van het isoleren van een woning met EPS isolatie parels, zorgen wel voor een flinke besparing in gas of elektriciteit. Als je bedenkt dat EPS isolatie parels wel 100 jaar mee gaan, dan zorgen ze wel voor een beter milieu.

Ja zekers

Van de verschillende soorten spouwmuurisolaties zijn EPS isolatie parels de meest vochtbestendige. EPS isolatie parels zijn hierdoor ook goed bestand tegen schimmels en rot. EPS isolatie parels blijven als toegepast isolatiemateriaal damp-open (ademend). Dat betekent dat vocht die zich in de spouwmuur bevindt, toch kan verdampen. Damp-open is zeer belangrijk om vochtproblemen en schimmels in huis te voorkomen.

De lambda-waarde geeft aan wat de warmtegeleidbaarheid is van (isolatie) materiaal. Hoe hoger de lambda-waarde is, hoe beter het materiaal de warmte geleid. En dus sneller warmte verliest. Materiaal met een hoge lambda-waarde isoleert dus minder goed.

De meeste isolatiematerialen zoals EPS isolatie parels zijn licht en bestaan voor 98% uit lucht en hebben een lagere lambda-waarde.

WARM IN DE WINTER, KOEL IN DE ZOMER.

Aan de website isolerenmetparels.nl wordt gewerkt. Interesse in samenwerking of belang bij leads? Neem gerust contact op met info@simpelwerf.nl